*14. - 23. september 2018 - Flodbåd i Frankring


Vi har set på forskellige muligheder. Det blev en tur i Bourgogne.

Der er mulighed for flodbådsturer i hele Europa. Men i Frankrig er der også mulighed for kanalturer. Det foregår i et roligt tempo næsten uden at møde større flodpramme. Frankrig er helt speciel, også på dette område. I begyndelsen af 1800tallet blev der bygget "motorveje" i Frankring til transport af gods. Selv om der var floder, blev der gravet kanaler på kryds og trærs af hele landet. Nogle er gravet så de ligger ved siden af de "rigtige" floder. Nogle steder sejler man over floderne. 

Nu er der ikke behov for disse motorveje til transport af gods, så i stedet bruges de til fritidssejlads. Der er tale om smalle kanaler. Maxhastigheden er 10 km i timen. Derfor er der ikke krav om de helt store sejlerkvalifikationer. Kaj er som sædvanlig kaptajn.

En tur på kanalerne giver en helt utrolig flot og rolig oplevelse.

Valget blev en 7-dages tur i det vestlige Bourgogne, på kanalen der følger Loire - med udgangspunkt fra Decize til Châtillon Sur-Loire i nærheden af Briare. Til Briare, lidt nordpå og retur til afleveringshavnen. En tur på 156 km med 42 sluser:

Vi har engageret os med Seatravel, der har gode samarbejdspartnere i bl.a. Frankrig.

Besøg Seatravel: Her.

Kaj er igen kaptajn. Denne gang på en Le Boat Magnifique: 14,5 x 4,1 meter. 60 m2. 4 kahytter og 3 badeværelser

Se mere om båden her.

En flot, flydende luxus-campingvogn for os 3 par, der fik en dejlig fællestur: Helle og Kaj. Jette og Palle. Karla og Knud.

Se hele turen:

Læs mere »