Jack Daniel's Tennessee Whiskey****


Destilleriets hjemmeside her.

Om destilleriet:

Jack Daniel’s, der er den bedst sælgende whiskey i verden, blev registreret i 1866 og den produceres stadig på amerikas ældst registrerede destilleri i den lille by Lynchburg, Tennessee.

I 1956 blev Jack Daniels Distillery købt af Brown-Forman, der ligger Louisville Kentucky. Brown-Forman blev grundlagt i 1870 og er i dag en af verdens toneangivende producenter og ejere af en række forskellige spiritus mærker.

Whisky laves også af andet end byg. Jack Daniel's opskrift var baseret på: 80% majs, 12% byg og 8% rug, som stadig bruges i dag. Vand fra kilden er brugt til whisky siden 1866. 

Når de gyldne dråber er destilleret, sendes den klare, ikke-aldrede whisky på en omhyggelig rejse. Drop for drop siver det igennem deres håndlavede kul i et tempo dikteret af tyngdekraften og intet andet. Turen tager 3-5 dage at gennemføre, og når den først er færdig, forvandles whiskyen. Den bliver velsignet.

Jack Daniel's er IKKE en burbon. Se her.

Efter mange forhandlinger konkluderede regeringen, at Jack Daniels Tennessee Whisky ikke havde "hverken kendetegnene for bourbon eller rug whisky, men snarere er et karakteristisk produkt, der kan betegnes som whisky."

Og så lige en detalje: Destilleriet er beliggende i en kommune, hvor det ikke er tilladt at drikke alkohol.

Smagsprøver:

Jack Daniels Black Label Old No. 7 Whiskey

Historien bag Old No. 7 har Jack taget med sig hinsides. Historiens bud er at han havde 7 kærester, et andet er at han skrev ”J”, så det lignede et 7 tal. Eller måske var det bare hans lykketal.

Jeff Arnett, i dag Master Distiller på Jack Daniels, er den 7. Master Distiller siden Jack. Stadig med det fornemme mål at producere den efter Jack D’s tradition og følge hans motto; ”every day we make it, we’ll make it the best we can”.

Jack Daniels Old No.7 baseres på en blanding af 80% majs, 8% rug og 12% byg malt. Til fremstillingen anvendes der helt unikt jern-fri vand fra en underjordisk kilde, som ligger ved destilleriet i Lynchberg. Mæskning og fermentering foregår som ved enhver anden Bourbon Whiskey, men det unikke for en Jack Daniels og det som adskiller whiskey'en fra en Bourbon er at den filtreres og dermed blødgøres igennem et 1 meter tykt lag ahorn trækul. Denne unikke proces fjerner urenheder og gør den blødere - ja kort sagt, gør den til Jack D.

Jack Daniels Gentleman Jack

Gentleman Jack er født i 1988 hos Jack Daniels destilleriet i Lynchburg, Tennessee. På Amerikas ældste registrerede destilleri.

Gentleman Jack baseres på en blanding af 80% majs, 8% rug og 12% byg malt. Til fremstillingen anvendes der helt unikt jern-fri vand fra en underjordisk kilde, som ligger ved destilleriet i Lynchberg. Mæskning og fermentering foregår som ved enhver anden Bourbon Whiskey, men det unikke for en Jack Daniels og det som adskiller whiskey'en fra en Bourbon er, at den filtreres og dermed blødgøres igennem et 1 meter tykt lag ahorn trækul. Denne unikke proces fjerner urenheder og gør den blødere - ja kort sagt, gør den til Jack D.

Gentleman Jack er filteret to gange igennem trækullet, både før og efter egetræslagringen, hvilket giver en unik blød og mere elegant smag.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.